Миналото на ‘търси се’ категория

Анкета: Мъжкото приятелство и солидарност- мит или реалност

август 18th, 2010

Има много легенди за мъжкото приятелство и солидарност. Но има също толкова много шеги и вицове по темата.

Най- разпространената закачка е, че мъжкото приятелство приключва, когато се появи жена. Каквото и да значи това. ;)

Та в светлината на последните събития и дискусии бих искал да ви представя една примерна ситуация, за да чуя вашия отговор как ще постъпите, ако попаднете в нея:

Ваш изключително близък приятел, живеещ в чужбина, се завръща в родината след дълго отсъствие. Някак успявате да си уговорите среща, макар че графикът му е изключително натоварен, заради вижданията с безбройните роднини и административни проблеми, които трябва да оправя с милата ни бюрокрация. Таман сте се срещнали, разположили сте се удобно в приятно заведение, когато жена ви звъни на пожар и ви съобщава, че ѝ е дошла музата, чака ви гола в леглото и ако не се приберете до 20 минути, започва да търси алтернативи. Вие

а) зарязвате приятеля си без много обяснения и търчите да шибате като някакъв разгонен тийнейджър с изплезен език, невиждал секс.

б) излъгвате приятеля си, че е възникнал бизнес проблем и го молите да се видите малко по- късно, отивате да “уважите” жена си, след което се връщате при него, ако той е имал времето и търпението да ви изчака.

в) казвате на жена си да извади вибратора от чекмеджето на нощното шкафче и да се оправя сама, след което си поръчвате още едно.

г) друго: …

За да направим условието на задачата по- интересно, нека кажем, че сте имали конфликт с жена си и тя ви е отрязала  секса през последния месец.

Жената или приятелят?

Надеждата ?!

октомври 14th, 2009

Откакто невръстен прочетох мита за Пандора, все се чудя дали надеждата не е най- голямото зло излязло от кутията…

КАКВО Е ТОВА НЕЩО "ЛЮБОВТА"?!?!?!?!?!

септември 19th, 2008

Говорим си с една приятелка. И както си говорим, не щеш ли, пак се появи тази думичка “любов”! Някои й викат “любоф”, други “либоф”, но без значение как я изговарят или изписват хората- тя винаги изскача някъде откъм гърбо и ни халосва по главата! А като ни халоса по главата, започва едно чудене, едно маене: “Любов ли е това?!?!?!”. Наскоро и аз зададох този въпрос! Любов ли е? Или пък привързаност? Или е обич? А къде е разликата?

Мразя да употребявам тази дума, както отбелязах наскоро в блога на Лидия, но го правя. Може би от не май къде, може би от незнание…

Та реших да тръгна от общото към частното:

КАКВО Е ТОВА ЖИВОТНО ЛЮБОВТА, ПО ДЯВОЛИТЕ, И ИМА ЛИ ТО ПОЧВА У НАС?!?!?!?!

Очаквам отговорите ви в коментарите!

Па барем стигнем до истината…

Акценти:

“Не трябвате на никого”, а искате “целувка”

юни 30th, 2008

Доста време измина, откакто не съм преглеждал броячите на “детето”, а днес е последния ден на месеца, та реших да го направя. Разбира се, не се вълнувах толкова от броя на посещенията, а от ключовете думи, чрез които хората са намирали блога ми. Това е един своеобразен референдум, обратна връзка с вълненията на интернет потребителите.

Все още “некролозите” на Jah-Sen са първенец по посещаемост, но вече ги балансира “търсенето на име за бебе”, което много ме радва. Надявам се скоро животът да надмине смъртта. Доста философски настроени личности, вероятно повечето жени, търсят отговор на въпроса “мъжете са”? Спокойно, хора. Дори самият аз, самоопределящ се като “мъж”, доста често се чудя какво сме ние и какво включва понятието “мъж” в днешно време. Даже наскоро разговаряхме с един познат по тази тема и така и не стигнахме до някакво генерално заключение. Отпуснете се и си гледайте живота. Нали знаете какво е казал блаженият Августин? “Когато не ме питат какво е времето, знам какво е, но когато ме питат, не мога да отговоря”. Или нещо подобно, цитирам по памет.

Стана ми много тъжно, когато видях, че някакъв субект е нахлул в блога 3 часа сутринта с думите “не трябвам на никого”. Трябва да се чувстваш страшно самотен, за да обикаляш виртуалното пространство с такова търсене и то по това време.:( По същото време, както винаги, аз съм бил буден и съм ръчкал една от моите задачи. Ако знаех, щях да оставя скайп, за да се свърже с мен и да поговорим.

Не се притеснявай, човек! Знам какво ти е. Но погледни и от хубавата страна на нещата. Това, че не “трябваш на никого”, понякога е плюс. Представи си да са ти се увесили 10 души на врата, които зависят от теб и те разкъсват. Освен това откъде си сигурен, че не трябваш на никого? Вероятно има доста народ, който държи на теб, но ти не можеш да го забележиш, защото си зает да се самосъжаляваш. И както съм писал, най- малкото трябваш на себе си. Радвай се на живота. Огледай се и ще разбереш, че дори сам, не си самотен. Пиши едно писмо на suzercatel.contemplator@gmail и ще пием по бира. Стига да си в шоплука, иначе може да си поговорим в мрежата.

Шест души са търсели на блога ми “целувка”. Ето това да се чува. Ако сте жени (Сега някой да не ме обяви за хомофоб и че дискриминирам групите с алтернативна сексуална ориентация. Съжалявам, ама съм хетеро…), въпросът може да се уреди.

Скъпи дами,

Ако искате целувки от мен, пращайте кратки автобиографии и мотивационни писма, за предпочитане със снимка, на горепосочения мейл адрес.:)))) Обещавам, че ще отговоря на всички. Не се стеснявайте, излейте душата си. Бъдете детайлни и подробни, особено що се отнася до секса, а и не само до него.;)))

В очакване ваш

Ворце

П>С>

Допълнение:

Тoку-що една приятелка, прочела писанието ми, ми се скара, че не съм бил по- предпазлив. “Ти по- добре им искай медицинските картони вместо мотивационни писма”. Да, в какво време живеем. Но като се замисля май има право.

И все пак дори за целувката трябва мотивация. Знам какво е да се целуваш с някой, който не е мотивиран.;)

Търси се име на бебе

февруари 16th, 2008

Снимка: Jah-Sen


Апропо, дайте идеи за име на момиченце.

Изисквания:

  1. Кратко, до 4- 5 букви.
  2. Мелодично и звучно. Да се съчетава с дълга фамилия.
  3. Може и да е чуждоземно, но да не е изкилиферчено и помпозно.

Досега бяха отхвърлени: Анна, Галя, Дора, Лора, Леда, Лида, Лидия, Мила, Мина и Нора.

Ще съм много благодарен.

А ако има “победител”, може да помислим и за награда- бутилка вино например, но не от най- скъпото. :)

П>С>

Не е момиченцето от снимката, то вече си има име.