Миналото на ‘Преживяно и видяно (Светът на Ворце)’ категория

Зрелост

септември 27th, 2013

Хванат съм на местопрестъплението и не мога да отричам! Дори да няма местопрестъпление, със сигурност съдът на общественото мнение ще намери в какво да ме обвини. Това е положението, когато си налетял на кварталната клюкарка и мъжа й, докато се разхождаш лежерно с приятелката си под бледите лъчи на есенното слънце.

- Така значи!- поглежда ме осъдително тя, след като е „измерила“ на око приятелката ми- На младички налитаме! И чужденка, доколкото разбрах!
„Обвинението“ е повдигнато! Трябва да се заема със защитата ми!
- Дааа! Ти какво?! Завиждаш или се страхуваш?!- поглеждам съучастнически към съпруга й, който веднага заби поглед в земята. Контраатаката ми има успех. Виждам как започва да се срива и правя грешката да я съжаля- Ами така е! Като остаряват, мъжете си губят ума и започват да налитат на младички…
- Явооор!- тропва с крак приятелката ми- Ти не си стар! Не си стар! Зрял си!
Забравям за клюкарката и избухвам в смях.

Беше странно време- нито лято, нито есен, но въпреки това плодът узря и се наля със захар и сок. Онзи кратък, едва доловим, момент на безвремие, когато забързаността и напрежението не съществуват. Амбицията е изчезнала, а тревогата не се е появила. Когато плътта е в своята перфектна форма- няма накъде повече да се развива, но още не е почнала да се разкапва. Онзи момент, когато плодът е най-желан.
Моментът, в който знаеш отговорите на всички въпроси, но това познание не те депресира.
Мигът на зрелостта…

НЕДЕЛНО КИНО: „N1“ (Номер едно)

август 4th, 2013

Днешната „прожекция“ няма да бъде предшествана от словоизлияние, в което обяснявам защо съм харесал филма, който ще ви представя.
Защото не харесвам този филм! Причината е, че съм един от хората, които са го създали. Не харесвам нищо, създадено от мен или с мое участие, защото винаги си мисля, че е можело да стане „по-добре“. Обикновено, след като приключа даден проект, повече не го поглеждам. Напивам се и забравям, защото в този момент съм на ръба да се самоубия.
Тази „лента“ така или иначе вече не е „моя“. Тя има собствен живот.
Защо го „публикувам“ в блога и защо мисля, че трябва да го видите, ако все още не сте го гледали?
Защото така или иначе сте платили това право с данъците си в субсидиите на ИА „Национален филмов център“.
Приятно гледане! :)

Дигитален патриотизъм

април 30th, 2013

- Липсва ли ти България?

- Хм… Честно? Липсва ми интернет връзката и Замунда.

Кучки vs мацки

януари 5th, 2013

- Защо винаги си падаш по някакви екстремистки психясали кучки?!

Не е първият приятел, който ми задава този въпрос. Може би е крайно време да се замисля и да открия отговора.
Винаги съм се обявявал против генерализациите и обобщенията, но в днешно време те са навсякъде. Ясно са обособени три категории мъже- спиртомани, сексомани и мани-мани. Разграничават се и три вида жени: кучки, мацки и не ми говори. За третия вид жени няма смисъл да говорим, така че нека обърнем внимание на първите два, до които се ограничава нашия избор.
Признавам си, че съм пристрастен и направо ще изложа своите доводи в полза на кучките, но естествено, сравнявайки ги с мацките:

1.Кучките са любвеобилни и верни!
Факт! Трудно е да се спечели любовта на кучка, което я прави още по- ценна, но успееш ли да грабнеш сърцето й, си сигурен, че те обича заради самия теб. При мацките винаги остава съмнението, че е по- привързана към апартамента ти, колата ти или портфейла ти…
2.Кучките ръмжат и се зъбят!
Когато има проблем, кучката поставя въпросът директно и категорично на обсъждане, докато мацката само се цупи, а ти не можеш да разбереш какво си сгафил.
3.Кучките се дресират по- лесно от мацките… с правилен подход.
4.Кучките знаят какво искат.
Доказателство е фактът, че почти всички кучки, които познавам имат успешни кариери. Повечето мацки пък нямат ясно определено занимание и от нямане какво да правят, ти вгорчават допълнително живота. Рядко съм виждал кучка да изпада в двоумение. Те не питат „какво да правя?!“, а казват „ще направя това“ и го реализират.
5.Кучките са социални.
Макар и егоистки, повечето кучки са запазили в себе си генът на глутницата, заложен им от вълчицата. Дори когато се опитват да се наложат на алфа мъжкарят, го правят с правилния подход и доза уважение. При кучките има усещане за „ние“, докато при мацките съществува само „аз“.

Забележки: а/ Повечето кучки имат котки за домашни любимци.
б/ Някои мацки се правят на кучки.

Това са моите доводи в полза на кучките. Те са лични и субективни, така че имате пълното право да не се съгласите с тях.

За съветите и съветниците

октомври 25th, 2012

Стигнал съм до заключението, че хората, които искат съвети, всъщност желаят да се освободят от тежестта на решенията. Затова, когато някой ми поиска съвет, отговарям: „Съвети не давам, подкрепям решения“.