Анкета: Мъжкото приятелство и солидарност- мит или реалност

август 18th, 2010 от Ворце Публикувай мнение »

Има много легенди за мъжкото приятелство и солидарност. Но има също толкова много шеги и вицове по темата.

Най- разпространената закачка е, че мъжкото приятелство приключва, когато се появи жена. Каквото и да значи това. ;)

Та в светлината на последните събития и дискусии бих искал да ви представя една примерна ситуация, за да чуя вашия отговор как ще постъпите, ако попаднете в нея:

Ваш изключително близък приятел, живеещ в чужбина, се завръща в родината след дълго отсъствие. Някак успявате да си уговорите среща, макар че графикът му е изключително натоварен, заради вижданията с безбройните роднини и административни проблеми, които трябва да оправя с милата ни бюрокрация. Таман сте се срещнали, разположили сте се удобно в приятно заведение, когато жена ви звъни на пожар и ви съобщава, че ѝ е дошла музата, чака ви гола в леглото и ако не се приберете до 20 минути, започва да търси алтернативи. Вие

а) зарязвате приятеля си без много обяснения и търчите да шибате като някакъв разгонен тийнейджър с изплезен език, невиждал секс.

б) излъгвате приятеля си, че е възникнал бизнес проблем и го молите да се видите малко по- късно, отивате да “уважите” жена си, след което се връщате при него, ако той е имал времето и търпението да ви изчака.

в) казвате на жена си да извади вибратора от чекмеджето на нощното шкафче и да се оправя сама, след което си поръчвате още едно.

г) друго: …

За да направим условието на задачата по- интересно, нека кажем, че сте имали конфликт с жена си и тя ви е отрязала  секса през последния месец.

Жената или приятелят?

Реклама(ция)
 1. Маркуча казва:

  Вариант 2+3 с малки промени — съвсем откровено признавам, че жената внезапно я е ударил хормонът и че има нужда от незабавна намеса. Моля приятеля да отложим срещата до вечерта, когато ще си наваксаме с по още едно-две-три. Почерпката от мен. Ако е мъж на място, ще разбере веднага. Ако жената пак се обади вечерта, да се оправя с подръчни средства.

 2. Nousha казва:

  Тамааан викам – я, анкета, много обичам анкети, а то – най-подло ограничение по пол! Ще стачкувам!
  :)

 3. Ворце казва:

  Съжалявам, че се е получава така. :(
  Всъщност, ти можеш да дадеш женска гледна точка към ситуацията. Как би постъпил мъжът ти, ако е на среща с този приятел, а ти му се обадиш?

 4. chergesh казва:

  : ))))

 5. nousha казва:

  Ами аз мога да напиша, ама дали това, което аз си мисля, ще е това, което той ще направи ;)
  Пък и не става, аз не „наказвам“ с лишаване от секс, това е мега тъпо, ще ме прощавате.
  Ако това е моят човек, да ти кажа, няма да се налага да се обяснява с приятеля си, а с мен. На мен трябва да ми обясни каква е ситуацията. Предполагам, че ще му вляза в положение, но знае ли човек, може да се нацупя… В нормална ситуация ако ми обясни, че в момента се вижда с намсикой и е намсиколко важно, не би трябвало да има проблем.

 6. ssk казва:

  Хаха мъжката ми логика ми изневери и въобще не се сети да обясни ситуацията на жената, както може би е най-правилният избор.

  Според зависи, де.

 7. Комитата казва:

  Че чека. Мъжете не са кученце на повикване. Ако не го преживее, значи не е била правилната жена.

 8. micho88 казва:

  Между мъже не може да има истинско приятелство, защото у мъжа е вродено да се съредновава с другите мъже. Всички други мъже са потенциални или не конкуренти.

Публикувай мнение