Как да се справим с привържениците на гей браковете

юни 23rd, 2013 от Ворце Публикувай мнение »

Гей парадът беше отменен, или по-скоро се вля в настоящите протести, но въпросът за правата на хомосексуалистите все пак намери място в обществения ни дебат през последната седмица благодарение на серия от публикации във вестник „Култура“.
Следих внимателно протестите във Франция срещу легализацията на хомосексуалните бракове, прочетох и „скандалната“ статия на Михаил Шиндаров в „Култура“.
Заключението ми е, че противниците на гей сватбите нямат никаква стратегия. Тези хора не осъзнават, че най-лесният начин да се справят с желанието на хомосексуалистите да се бракуват е като им позволят да го направят. 80 % от хетеросексуалните ми приятели на моя възраст биха отишли в гражданското само ако им опреш пистолет в гърба. Те предпочитат да живеят с партньор(к)ите си на семейни начала, но без да узаконяват връзките си. Желанието на гейовете  да  получат правото да се женят в днешно време изглежда като атавизъм. Това е своеобразна социална инициация, напомняща на тинейджърски бунт. Ако тяхното искане бъде удовлетворено, сигурен съм, че до година-две меракът им да получат официалната титла „съпрузи“ ще се изпари и процентът на „законните семейни двойки“ сред тях няма да е по-голям от този на хетеросексуалните такива.
Мисля, че полемиката не е „за“ и „против“ хомосексуалните бракове. Важният въпрос днес е за бъдещето на брака като институция.

Реклама(ция)
 1. gost казва:

  Статията на Шиндаров е гнусна, почти толкова, колкото и невярна в доста от твърденията си.
  Колкото до самият ти пост, ако трябва да мине за хумористичен, то не успява никак.

 2. Ворце казва:

  Ралични хора, различни идеали, различни чувства за хумор… Извинявам се, ако сте се почувствали засегнат. Ако Вие, Гост, принадлежите към хората с хомосексуална ориентация, ще се радвам да ми предоставите текст изпълнен с хумор и самоирония към Вас и Вашата общност.

 3. gost казва:

  Не, не се чувствам засегнат, най-малкото, защото не съм хомосексуален. Четейки линкнатата статия обаче, ми направиха впечатления множеството логически дупки и опитите за неаргументирани манипулации над читателя. Такава статия за мен не е скандална, тя е просто боклук.
  Не следя активно темата за правата на хомосексуалните в България, но това, което достига до мен, е толкова натоварено с тъпота и злоба, че определено бих симпатизирал на лгбт-ите дори да не беше частта с елементарната идея, че хората са хора независимо с кого спят и че не е моя работа да им се бъркам.
  Поради същата причина и не мога да ти дам линк към нещо оригинално по темата – такова не ми се е натрапвало на вниманието.
  В крайна сметка постът ти ме подразни май най-вече, защото е по-скоро сеирджелък по тема, по която някои хора призовават за убийство с камъни. Извинявам се, ако съм бил излишно рязък.

 4. Ворце казва:

  Не е „сеирджилък“, а провокация. :)

Публикувай мнение