блога

Бесове във думи…

В началото едва ли нещо може да бъде описано освен едно желание или няколко желания.

С това се започва, когато искаш да направиш филм или да напишеш книга, или пък да нарисуваш картина, или да композираш музика, или изобщо: нещо да изнамериш.

Тогава просто имаш желание.

Вим Вендерс за филма му “Криле на желанието”

Писането облагородява.

Уилям Сароян

Роден […] от утроба, в която нямаше какво да правя и за която преди това никога не съм знаел, защото тя не е средство за раждане, а за съвкупление и деветмесечно самозадоволяване през ципата, бляскавата ципа, която беззъбо поглъща- както казват Упанишадите,- поради което зная, че аз съм роден по друг начин, от моите произведения, а не от една майка…

Антонен Арто

Животът може да бъде разбран само когато отправим поглед назад, но трябва да го живеем с поглед, отправен напред.

Сьорен Киркегор

Белият лист е вълнолом. В него се разбиват вълните от мъртвото вълнение на дивите и неразбираеми чувства, вихрещи се в мен и напиращи да излязат. И там пръските ярост, мъка, болка, омраза, нежност, обич, радост… придобиват форма. Превръщат се в думи, създавайки илюзорното усещане за разбираемост. След което се стичат в морето при останалите думи. Думите- тези мои виртуални любовници, които са ме мамили толкова пъти. Похабените проститутки, по които се стича слюнката ни като спермата по лицата на порно звездите. Те създават един измамен и лъжовен образ, но все пак достатъчно примамлив, познаваем и спокоен, за да го приема за свой собствен. Изхабена любовна връзка, от която обаче няма измъкване. За виртуалните к*рви трябва виртуален бардак, където да ги заключиш, но в който да се чувстват удобно. Безкраен и измамен като самите тях. И той е налице. Нарича се Интернет. Бунището, където можеш да изхвърлиш всичко. Или раят, построен по собствена поръчка. Можеш да бъдеш какъвто поискаш на смешно ниска цена. Дори да бъдеш  себе си. Макар и не съвсем. Можеш спокойно да крещиш и никой да не те чуе. Но важното е да изкрещиш. Да знаеш, че си го направил. Няма значение какво ще си помислят другите.

Все пак всичко на този свят е относително виртуално.

Ако искате да разберете повече за философията на блога, погледнете категорията “уточнения за блога, комуто са нужни”

Други пояснения:

Ворце използва често многоточие в текстовете си. Това означава, че не му достига въздух или думите са му избягали. При диалог многоточието спомага за възприемането на прекъсването при размяната на реплики каквато е ситуацията в един истински разговор.

Използваме много снимки. Част от тях са наши- хубавите са на Jah-sen, лошите- на Ворце. Използваме и чужди фотографии, като се стремим да посочваме техния създател. Ако той не е отбелязан, това означава, че не ни е известен, а снимките са попаднали у нас случайно по неведоми пътища.

Изказът ни е директен, често некоректен, а понякога вулгарен.

В началото бе http://suzercatel.blogspot.com/ , по настоящем наша резервна база.

Публикувай мнение